Прем'єр Бельгії про відмову від викопного палива: Нас чекає від п'яти до десяти важких зим

Прем'єр Бельгії про відмову від викопного палива: Нас чекає від п'яти до десяти важких зим

Укрінформ
Бельгію можуть чекати 5-10 "важких зим" через відмову від викопного палива, але водночас це може здійснити різкий стрибок країни на 20 років уперед.

Про це у неділю, 4 вересня, заявив прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо, передає Укрінформ із посиланням на Nieuwsblad.

"Нас чекає від п'яти до десяти важких зим, але ми також можемо зробити ривок на 20 років вперед, відмовившись від викопного палива, попри всі труднощі", - зазначив Де Кроо.

Читайте також: Берлін ухвалив додаткові заходи полегшення цінового тягаря для німців

Де Кроо виступив за запровадження стелі цін на енергоносії. Однак, як вважає він, таке рішення має бути ухвалене на рівні Європейського союзу. І поки обмеження немає, потрібно вжити тимчасових заходів як для громадян, так і для бізнесу.

"Ми не можемо допустити банкрутства компаній через прострочені рахунки", - додав прем'єр Бельгії.

Читайте також: Шмигаль прогнозує складне, але стабільне проходження опалювального сезону

Також Де Кроо додав, що керівники двох великих банків запропонували можливість знизити виплати з іпотеки протягом зимових місяців, щоб люди мали змогу оплачувати рахунки за електроенергію.

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація щодня поблизу з кордоном Фінляндії спалює газу щонайменше на 10 млн євро замість постачання його європейським споживачам, тим самим провокуючи кризу й зростання цін.

Більшість урядів країн Євросоюзу заявили про відмову оплачувати поставки російського газу в рублях. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн застерегла, що перехід на розрахунки з росією у рублях буде означати порушення санкцій ЄС проти росії, зокрема проти її банківського сектору, у зв’язку із розв'язаною рф війною проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-