Запорізька АЕС відключена від мережі і працює через резервну лінію – МАГАТЕ

Запорізька АЕС відключена від мережі і працює через резервну лінію – МАГАТЕ

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що Запорізька атомна електростанція відключена від основної лінії електропередачі і працює через резервну лінію.

Про це йдеться у заяві МАГАТЕ, оприлюдненій 3 вересня, повідомляє Укрінформ.

Із посиланням на своїх представників на місці МАГАТЕ повідомило, що українська ЗАЕС "знову втратила підключення до останньої основної зовнішньої лінії електропередачі, але продовжує подавати електроенергію в мережу через резервну лінію".

Читайте також: Євросоюз підтримує роботу МАГАТЕ на Запорізькій АЕС – Мішель

"Менш ніж через 48 годин після того, як генеральний директор Рафаель Маріано Ґроссі встановив присутність місії МАГАТЕ з підтримки та допомоги Запоріжжю на об’єкті на півдні України, керівництво українського персоналу повідомило експертам агентства, що четверта робоча лінія електропередач ЗАЕС напругою в 750 кіловольт вийшла з ладу. Три інші були відключені раніше», – зазначають у МАГАТЕ.

Крім того, керівництво станції повідомило команду МАГАТЕ, що один із двох діючих блоків ЗАЕС сьогодні вдень був відключений через обмеження мережі. Той самий блок 5 також був відключений 1 вересня, але наступного дня його знову підключили. Один реактор досі працює та виробляє електроенергію, заявили у МАГАТЕ.

Читайте також: Представник росатому, який супроводжував місію МАГАТЕ на ЗАЕС, не є фахівцем з енергетики - ЗМІ

Як повідомлялося, енергоблок №5 Запорізької АЕС був відключений зранку 1 вересня, проте його під’єднали до енергомережі.

Місія МАГАТЕ відвідала ЗАЕС 1 вересня. Того ж дня більша частина делегації залишила захоплений росією об'єкт. Шість експертів МАГАТЕ залишилися на Запорізькій АЕС, а надалі агентство планує забезпечити постійну присутність на станції двох своїх представників.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ сказав, коли відзвітує перед Радбезом ООН про поїздку в Україну

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-