Темпи імпорту зерна через одеські та дунайські порти зростають – речник ОВА

Темпи імпорту зерна через одеські та дунайські порти зростають – речник ОВА

Укрінформ
Темпи імпорту українського зерна через одеські та дунайські порти невпинно зростають, аграрії вивезли протягом серпня понад півтора мільйона тонн збіжжя і успішно закладають основи врожаю 2023 року.

Про це заявив 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в області» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Попри напружену воєнну ситуацію на півдні України, темпи імпорту українського зерна через одеські та дунайські порти у серпні невпинно зростали - аграрії вивезли протягом серпня півтора мільйона тонн. А зараз у розпалі збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур – соняшника, гречки, проса. І водночас успішно триває сівба озимих в області. Зокрема, озиму пшеницю буде засіяно на угіддях загальною площею 540 тисяч гектарів», - зазначив Братчук.

Тому є підстави вважати, зауважив речник ОВА, що «в наступному році Україна теж матиме вдосталь хліба і для внутрішнього споживання, і для імпорту зарубіжним замовникам».

За його словами, станом на 31 серпня аграрії Одещини вже отримали 70 заявок з різних країн на постачання збіжжя нового врожаю.

«Можемо сказати: на аграрному фронті справи йдуть нормально», - сказав речник ОВА,

Читайте також: З порту Одеси вийшов іще один балкер з українською агропродукцією

Як повідомлялося, відновлений у серпні імпорт зерна через порти Одещини послабив гостроту продовольчої кризи в багатьох країнах Африки та Азії. Станом на 31 серпня «зерновим коридором» вийшли з морських портів 62 судна з українською агропродукцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-