Holtec планує співпрацювати з Енергоатом над продовженням роботи блоків АЕС

Holtec планує співпрацювати з Енергоатом над продовженням роботи блоків АЕС

Укрінформ
Американська компанія Holtec International планує провести переговори з НАЕК «Енергоатом» стосовно запуску програми продовження терміну експлуатації українських атомних енергоблоків.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор компанії Кріс Сінгх.

«Плануємо провести переговори з НАЕК «Енергоатом», щоб, можливо, запустити програму продовження терміну експлуатації. І це гарантує безпечну роботу станцій ще на 20 років за рахунок відповідної модернізації обладнання та систем», - зазначив він.

Сінгх уточнив, що для продовження терміну експлуатації українських атомних енергоблоків потрібні колосальні кошти, і в цьому питанні має сприяти Захід.

«Припускаю, що кожна АЕС потребуватиме мільярд доларів для забезпечення додаткових 20 років експлуатації. Хочу закликати Захід надати Україні ці кошти, щоб компанія «Енергоатом» могла розпочати всі необхідні роботи в цій сфері», - додав очільник Holtec International.

Читайте також: Україна припинила співробітництво з рф у галузі атомної енергетики

Наразі на чотирьох українських АЕС експлуатуються 15 енергоблоків потужністю 13 835 МВт (6 – на Запорізькій, 4 – на Рівненській, 3 – на Південноукраїнській, 2 – на Хмельницькій), які забезпечують виробництво понад половини усієї електроенергії нашої держави.

Як повідомлялось, компанія Holtec International розглядає можливість будівництва в Україні заводу, який виготовлятиме компоненти для малого модульного реактора SMR-160.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-