Комітет ВР схвалив авансовий податок для обмінників - Гетманцев

Комітет ВР схвалив авансовий податок для обмінників - Гетманцев

Укрінформ
Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив авансовий податок для пунктів обміну валют.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

"Вдячний Комітету за підтримку мого законопроєкту №7655 про фіксовані авансові внески з податку на прибуток з кожного пункту обміну валюти. З майже 4 тис. обмінників у мирному 2021 році галузь сплатила аж 7 млн грн податків. Це при тому, що, за розрахунками Нацбанку, один обмінний пункт заробляє в середньому щонайменше 80 000 грн щомісяця доходу. Детінізація та повна сплата податків з доходів, особливо у війну є обов’язковою передумовою майбутньої Перемоги", - написав Гетманцев.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту №7655, для небанківських фінансових установ запроваджується сплата авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі.

Очікується, що ухвалення проєкту закону сприятиме зменшенню тіньової складової небанківського сегменту готівкового валютного ринку "за відсутності мотивації для небанківських фінансових установ приховувати реальні обсяги валютно-обмінних операцій, а також можливому зменшенню бюджетних витрат на виконання державними регуляторами наглядових функцій за відповідною діяльністю".

Читайте також: Нацбанк продовжив термін встановлення камер відеоспостереження в обмінниках

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня Національний банк посилив вимоги до небанківських установ, що здійснюють торгівлю готівковою валютою. Зокрема, курси валют можна дізнатися тільки в приміщеннях обмінників, а сам процес купівлі/продажу здійснюється з обов'язковим відеоспостереженням.

Національний банк України 21 липня скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25% - до 36,5686 грн/дол.

На початку серпня Нацбанк скасував обмеження для банків на встановлення курсу купівлі валюти. Раніше банки були зобов'язані купувати валюту в населення за курсом, не нижчим за офіційний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-