Нафта дорожчає на тлі конфлікту в Лівії

Нафта дорожчає на тлі конфлікту в Лівії

Укрінформ
Котирування нафти зросли у понеділок, 29 серпня, трейдери стежать за ситуацією в Лівії, а також за ходом переговорів щодо іранської ядерної угоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Жовтневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,89 (0,88%), до $101,88 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $1,65 (1,7%), до $100,99 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $1 (1,07%), до $94,06 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,54 (0,6%), до $93,06 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 4,4%, WTI – на 2,9%.

Читайте також: В Уряді затвердили перелік нафтогазовидобувних об'єктів у Чорному морі, які захопила рф

Минулими вихідними в Тріполі відбулися бойові зіткнення між двома збройними формуваннями, в результаті яких загинуло понад 20 осіб. Це викликало побоювання, що на Лівію чекає черговий повномасштабний конфлікт, унаслідок якого постачання нафти на світовий ринок скоротяться.

Іран продовжує вивчати пропозиції США щодо ядерної угоди принаймні до 2 вересня, повідомило державне агентство новин Nour News.

Читайте також: Експорт нафти зі США досяг рекордного рівня за останні 30 років - Bloomberg

«Попри «яструбину» позицію найбільших світових центробанків, що означає подальше зростання процентних ставок і послаблення економічного зростання, нафта продовжує дорожчати, оскільки баланс попиту і пропозиції говорить на користь підвищення цін. Зберігається можливість скорочення видобутку ОПЕК, оскільки Лівія і Конго підтримують позицію Саудівської Аравії, при цьому також залишається проблема постачання нафти з Казахстану», – сказав Bloomberg керуючий директор Vanir Global Markets Pte в Сінгапурі Джеймс Вістлер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-