У Європі пропонують заморозити ціну на газ і відокремити її від ціни на електроенергію

У Європі пропонують заморозити ціну на газ і відокремити її від ціни на електроенергію

Укрінформ
У Європі на тлі стрімкого підвищення вартості енергоносіїв поширюються заклики до обмеження ціни на газ і її відокремлення від ціни на електроенергію.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається, міністр енергетики Бельгії Тінне Ван дер Стретен заявила про необхідність «заморожування» цін на газ, що значно подорожчав внаслідок скорочення росією поставок у Європу.

«Наступні п'ять-десять зим будуть жахливими, якщо ми нічого не зробимо. Ми повинні працювати над заморожуванням цін на газ», - написала Ван дер Стретен у Твіттері, додавши, що прив’язка цін на електроенергію до вартості газу є штучною і потребує реформування.

Як зазначається, у Європі різко зросли і досягли рекордних значень ціни на електроенергію, основним джерелом виробництва якої є газ.

Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер також закликав ЄС відокремити ціни на електроенергію та газ.

«Ми маємо зупинити те божевілля, що відбувається зараз на енергетичних ринках. Ми не можемо дозволити путіну щодня визначати європейську ціну на електроенергію», - заявив він.

Читайте також: Уряд зберіг пільгову ціну на газ для забезпечення населення гарячою водою

Тим часом Німеччина - найбільший імпортер російського газу у 2020 році - прагне збільшити запаси газу до зими, попри скорочення росією поставок, і до жовтня заповнити газосховища на 85%. У країні впроваджено заходи енергозбереження, і, як заявив міністр економіки Роберт Габек, разом із закупівлею газу в альтернативних постачальників це дало змогу прискорити досягнення мети, яку може бути виконано до початку вересня.

Читайте також: Оптова ціна газу в Європі перевищила $3500 за тисячу кубометрів

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня в Празі міністри енергетики країн ЄС проведуть термінову зустріч, на якій обговорять комплекс заходів для врегулювання ситуації в енергетичному секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-