Мінекономіки: 884 українці отримають мікрогранти на власний бізнес

Мінекономіки: 884 українці отримають мікрогранти на власний бізнес

Укрінформ
За підсумками трьох хвиль подачі заявок за програмою «Своя справа» визначено 884 українців, які отримають від держави кошти на створення або розвиток власного бізнесу.

Про це розповіла заступник міністра економіки України Тетяна Бережна під час форуму «Місцевий економічний розвиток як основа продовольчої безпеки громад», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«Вже завершені три хвилі програми мікрогрантів «Своя справа». За їх підсумками ухвалено 884 позитивні рішення. Підприємці або ті українці, які вирішили ними стати, отримають від держави безповоротну допомогу від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-планів. І створять майже 2500 робочих місць», - зазначила представниця Мінекономіки.

За її словами, перші 227 переможців програми мікрогрантів уже отримали гроші на свої рахунки. Загальна сума перерахованих їм коштів склала 52,7 млн грн.

Найбільш активними та результативними учасниками програми є мешканці Києва (148 переможців), Київської (100 переможців), Дніпропетровської (80 переможців), Полтавської (68 переможців), Львівської та Рівненської (по 59 переможців) областей.

Серед найпопулярніших видів діяльності, на які отримають мікрогранти українські підприємці, - оптова і роздрібна торгівля (27% серед переможців), переробна промисловість (23%), розміщення й організація харчування (12%).

Читайте також: Українці подали понад 7,2 тисячі заявок на мікрогранти за програмою «єРобота»

Як повідомлялось, програма мікрогрантів для бізнесу передбачає надання українцям від 50 до 250 тис. грн на започаткування чи розвиток своєї справи. Отримати кошти можуть підприємці-початківці або люди, які мають досвід у бізнесі. Подати заявку можна через Портал Дія.

Програма спрямована на активізацію підприємництва та стимулювання створення робочих місць. Вважливою умовою програми є повернення виданих підприємцям коштів державі у вигляді податків і зборів з праці.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-