З росії до США щомісяця завозять товарів більш як на $1 мільярд - розслідування AP

З росії до США щомісяця завозять товарів більш як на $1 мільярд - розслідування AP

Укрінформ
Через шість місяців після початку війни рф проти України російські товари продовжують надходити у США. 

Про це йдеться в журналістському розслідуванні інформаційного агентства АР, передає Укрінформ.

За цей період у порти Сполучених Штатів із рф прибуло понад 3 600 партій деревини, металів, гуми, радіоактивних матеріалів та інших товарів. Це значно менше, ніж за той самий період 2021 року, коли надійшло близько 6 000 вантажів, але й нині потік товарів із рф до США оцінюється у більш як 1 млрд доларів на місяць.

Зазначається, що заборона на імпорт певних товарів могла б завдати більше шкоди США, ніж росії.

Контейнери з російськими крупами, взуттям для важкої атлетики, обладнанням для майнінгу криптовалют, навіть подушками прибувають у порти США майже щодня.

Аналіз імпортованих з рф товарів показує, що деякі з них ввозяться явно легально, наприклад понад 100 партій добрив, які були ввезені після вторгнення. Заборонені нині нафта й газ російського походження також продовжували надходити в порти США ще тривалий час після оголошення санкцій, оскільки компанії завершували укладені контракти.

У деяких випадках походження продукції, що відвантажується з російських портів, важко визначити. Американські енергетичні компанії продовжують імпортувати через них нафту з Казахстану.

росія залишається ключовим експортером металів, таких як алюміній, сталь і титан. Припинення торгівлі може різко підняти ціни для американців.

AP зафіксувало понад 900 поставок металів, починаючи з лютого, загальною вагою 264 млн тонн.

Зокрема, виробник літаків Boeing підписав у 2021 році федеральний контракт на суму до 23,8 млрд доларів. У червні компанія імпортувала 20 тонн алюмінію з Каменськ-Уральського металургійного заводу.

Минулого тижня в порт Філадельфії прибуло близько мільйона барелів російської сирої нафти, призначеної для нафтопереробного заводу Monroe Energy компанії Delta Airlines. Крім того, у порт Техас-Сіті прибув танкер із приблизно 75 тис. барелів російського мазуту, що прямує на нафтопереробні заводи компанії Valero.

Читайте також: США планують обмежити російські доходи від продажу нафти – Bloomberg

Крім Valero, поставки нафтопродуктів з рф продовжували ExxonMobil та інші компанії.

Цього року до США доставлено майже 4 000 тонн російських боєприпасів, які були розподілені по магазинах зброї.

AP також відстежило поставки радіоактивного гексафториду урану на мільйони доларів від російського державного АТ «Тенекс».

У нью-йоркському Брукліні американське представництво московської кондитерської фабрики «Червоний Жовтень» продовжує завозити з росії ласощі.

Як повідомляв Укрінформ, українська влада закликає адміністрацію Президента США Джо Байдена накласти санкції на всі російські приватні банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-