ПриватБанк не має права вимагати актуалізацію персональних даних у клієнтів з ТОТ – Верещук

ПриватБанк не має права вимагати актуалізацію персональних даних у клієнтів з ТОТ – Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук назвала неприпустимими вимоги «ПриватБанку» до клієнтів з тимчасово окупованих територій та блокування їхніх рахунків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Зазначається, що протягом останніх тижнів до міністерства та громадських організацій надходять звернення від громадян - клієнтів АТ КБ «ПриватБанк», реєстрація місця проживання яких - ТОТ Донецької та Луганської областей.

«Люди скаржаться, що банк вимагає від них актуалізацію персональних даних. За допомогою мобільного додатку «Приват24» або на сайті фінустанови клієнтам треба оновити інформацію стосовно адреси проживання і додати документ, що підтверджує місце проживання. Додатково можуть вимагати копії документів, зокрема, довідки про взяття на облік ВПО (навіть якщо такі дані вже надавалися банку або клієнт не має статусу ВПО). В окремих випадках вимагають прибути до відділення. Інакше попереджають, що протягом серпня заблокують рахунок», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: З тимчасово окупованих територій Харківщини за добу евакуювали понад 800 людей

Верещук зауважила, що подібні вимоги банку та блокування рахунків є неприпустимими.

Мінреінтеграції звернулося до НБУ з проханням розібратися в ситуації, що склалася в державному банку АТ КБ «Приват Банк» та вжити заходів реагування. А також безпосередньо до ПриватБанку вжити заходів щодо припинення актуалізації даних та масового блокування рахунків клієнтів, реєстрація місця проживання яких є тимчасово окуповані території України, зокрема в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: Прибуток ПриватБанку за І півріччя скоротився майже вдвічі

Як повідомлялося, 2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-