Прибуток ПриватБанку за І півріччя скоротився майже вдвічі

Прибуток ПриватБанку за І півріччя скоротився майже вдвічі

Інфографіка
Укрінформ
ПриватБанк у січні-червні 2022 року отримав 6,3 млрд грн прибутку проти 11,6 млрд грн прибутку за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"Зважаючи на воєнний стан в Україні та комплекс заходів, спрямованих на підтримку держави, клієнтів і співробітників, банк завершив перше півріччя з прибутком 6,3 млрд грн (що майже вдвічі менше фінрезультату за аналогічний період 2021 року 11,6 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за період війни обсяги недоотриманих доходів від банківської діяльності, перш за все доходів від комісійних операцій та процентних доходів за кредитами, оцінюється на рівні 5,5 млрд грн.

У пресслужбі додають, що попри значні резерви під кредитні ризики (6,9 млрд грн за 6 місяців 2022 року), рівень проблемних кредитів ще не до кінця визначений як на рівні банку, так і на рівні всієї банківської системи України.

Водночас, за 6 місяців цього року Приватбанк забезпечив економію витрат на 11%, враховуючи додаткові витрати, що спрямовані на забезпечення надійності інформаційних систем банку та переведення їх на хмарну архітектуру, а також системні заходи задля підтримки, захисту та релокації співробітників. Також з початку війни банк направив понад 70 млн гривень на благодійність, надаючи адресну допомогу захисникам України.

Читайте також: ПриватБанк підключив можливість перерахування доходу за бізнес-депозитами на допомогу ЗСУ

За перше півріччя 2022 року кредитний портфель банку (без кредитів, пов’язаних з минулими власниками), збільшився на 16% (вартість грос). Зокрема, банк розширив програми кредитування сільгоспвиробників та критично важливого для України бізнесу - на 9,1 млрд грн і збільшив кредитування фізичних осіб на 3,5 млрд грн.

Від початку 2022 року ПриватБанк наростив обсяги коштів клієнтів на 61 млрд грн, або 19%. Разом з цим, строкові депозити мають тенденцію до зменшення (-12,6%), натомість залишки на поточних рахунках клієнтів зросли на 34%, або на 73,8 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, ПриватБанк завершив перший квартал 2022 року з прибутком 3,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-