Замість мосту через Дністровський лиман: Україна та Молдова запустили поїзди оновленим маршрутом

Замість мосту через Дністровський лиман: Україна та Молдова запустили поїзди оновленим маршрутом

Укрінформ
22 серпня за участі міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрія Спину було відкрито оновлену залізничну ділянку Березине (Україна) – Басарабяска (Молдова).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінінфраструктури у Фейсбуці.

«Відновлення цього маршруту (Березине – Басарабяска - ред.) стало життєво необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу – головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів – «Рені» та «Ізмаїл» надійно підключений до залізничного сполучення. Розраховуємо, що зможемо досягти об’єму вантажоперевезень на цій ділянці в середньому на рівні 10 млн тонн на рік", - сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Україна і Молдова відновили ділянку залізниці в обхід Придністров’я

Відновлення руху ділянкою відбулося в рамках роботи Міністерства інфраструктури України зі збільшення пропускних можливостей на західних кордонах України з державами ЄС та Молдовою.

У міністерстві нагадали, що ділянка Березине – Басарабяска є одноколійною, а її довжина складає 22 кілометри (на території України – майже 21 кілометр). Рух на ній був відсутній з 1999 року.

Як повідомлялося, 24 червня 2022 року Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку залізничного сполучення, який передбачає відновлення залізничного руху на цій ділянці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-