Сольський зустрівся з аграріями, які виїхали із тимчасово окупованих територій

Сольський зустрівся з аграріями, які виїхали із тимчасово окупованих територій

Фото
Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський зустрівся із аграріями, які виїхали з тимчасово окупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінагрополітики.

"У Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась зустріч аграріїв, які виїхали з окупованих територій, із міністром Миколою Сольським, заступником міністра Маркіяном Дмитрасевичем та керівниками профільних департаментів. 50 агровиробників з Херсонської, Луганської, Донецької, Запорізької та Харківської областей звернулись до міністра з нагальними питаннями, які виникли через окупацію українських земель", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аграрії розповіли про стан і роботу підприємств, які перебувають на окупованих територіях. Так, загарбники роблять усе можливе, щоб переформатувати бізнес під російське законодавство. Крім того, з 1 вересня росіяни планують оголосити масову націоналізацію всього майна, якщо фермер відмовиться співпрацювати із ними.

"Аграрії, які залишили свої господарства чи втратили їх внаслідок військових дій та обстрілів, висловили бажання працювати на вільних землях, що потребують обробітку на території України", - зазначає пресслужба міністерства.

Згідно із повідомленням, під час зустрічі керівники міністерства й аграрії домовились напрацювати алгоритм дій з відновлення господарської документації, яка була втрачена внаслідок бойових дій.

Читайте також: Вивезення зерна відбуватиметься повільно, якщо росія і далі битиме по портах - Сольський

Сторони також обговорили позиції деяких банків, які вимагають від аграріїв сплати кредитів, незважаючи та те, що їхні господарства залишились на окупованих територіях.

Як повідомлялося, Асоціація виробників молока разом з провідними асоціаціями агросектору звернулася до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства з проханням підтримати аграріїв та розглянути можливість їх забезпечення дешевими кредитними ресурсами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-