«Націоналізація російської власності»: ДБР викрило масштабне розкрадання на Сумщині

«Націоналізація російської власності»: ДБР викрило масштабне розкрадання на Сумщині

Укрінформ
У Сумській області Державне бюро розслідувань викрило масштабне розкрадання майна українських підприємців під приводом націоналізації російської власності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Працівники ДБР викрили масштабне розкрадання майна вітчизняних підприємців, до якого можуть бути причетні посадові особи однієї з військових адміністрацій Сумської області.

"У ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад 40 російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських підприємств", - ідеться у повідомленні.

За оперативною інформацією, посадовці вирішили скористатись воєнним станом та збагатитися.

"Вони вилучили не лише російське майно - вагони, але й вміст вагонів з дизпаливом, вугіллям, газом пропан – бутан та іншим паливом, яке належало приватним українським компаніям. Вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили", - зазначили в ДБР.

Збитки українських підприємців будуть визначені після експертизи.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Читайте також: Два мільйони «прибутку» щодня: ДБР викрило схему при перетині лінії розмежування на Запоріжжі

За клопотанням працівників бюро суд передав понад 40 російських вагонів вартістю більш як 25 млн грн в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура передала в управління АРМА техніку і транспортні засоби російського підприємства на понад 30 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-