Два мільйони «прибутку» щодня: ДБР викрило схему при перетині лінії розмежування на Запоріжжі

Два мільйони «прибутку» щодня: ДБР викрило схему при перетині лінії розмежування на Запоріжжі

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань ліквідувало створену чиновниками у Запорізькій області масштабну схему отримання коштів за перетин лінії розмежування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ДБР

На виконання протокольного рішення координаційної наради під головуванням генерального прокурора Андрія Костіна щодо протидії злочинності в умовах воєнного стану ДБР започаткувало комплекс превентивних та процесуальних заходів щодо протидії корупційним проявам у цій сфері.

Під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора та у чіткій взаємодії з віцепрем’єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук ДБР викрило масштабну схему незаконного збагачення у Запоріжжі. Щоденний незаконний прибуток зловмисників становив 2 млн грн.

У травні рішенням Ради оборони Запорізької області був затверджений Порядок перетинання лінії зіткнення громадянами України. Відповідно до нього українці мають подавати відповідні заявки, які розглядаються уповноваженими особами та на їх основі формуються відповідні списки.

Читайте також: У двох регіонах співробітників центрів комплектування затримали на хабарях

Але окремі посадовці Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації, міської ради, а також правоохоронних органів організували злочинну схему отримання коштів за швидкий і позитивний розгляд таких заявок.

Для пришвидшення процедури бажаючим пропонувалось заплатити. Була розроблена ціла система поборів із громадян, залежно від засобу пересування та швидкості розгляду питання.

ДБР припинило масштабну корупційну схему чиновників при перетині лінії розмежування у Запорізькій області / Фото: ДБР

Сьогодні працівники ДБР провели понад 20 обшуків у Запорізькій обласній ВЦА, міській раді, правоохоронних органах області, у тому числі в осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної схеми.

Також слідчі ДБР затримали одного із посередників у момент передачі коштів у сумі 1 400 доларів за позитивний розгляд заяви особи.

Готується повідомлення зловмисникам про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-