НАБУ встановило нових фігурантів схеми розкрадань на Південноукраїнській АЕС

НАБУ встановило нових фігурантів схеми розкрадань на Південноукраїнській АЕС

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори САП встановили двох нових учасників схеми розкрадання 12,3 млн грн Південноукраїнської АЕС при закупівлі систем кондиціювання - це, за інформацією слідства, фінансовий директор та керівник двох компаній.

Про це поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«12 серпня 2022 року їм повідомили про підозру у вчиненні злочинів, кваліфікованих за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 КК України», - уточнюється у повідомленні.

За інформацією НАБУ, було також оновлено підозри раніше встановленим учасникам схеми, а саме: її організатору (фактичному керівнику двох компаній) та начальнику управління ВП «Південноукраїнська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».

За даними слідства, начальник управління виробничо-технічної комплектації АЕС упродовж 2011-2012 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі систем промислового кондиціювання, які проводилл підприємство.

Уточнюється, що обладнання поставили за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави було завдано понад 12,3 млн грн збитків.

Зі свого боку, детективи НАБУ повідомили посадовцю про підозру ще у липні 2021 року, йому інкриміновано ч. 5 ст. 191 КК України.

А під час слідства детективи встановили причетність до вчинення злочину ще двох осіб, а саме - фіндиректора одного з підприємств, яка забезпечила фінансування злочинної схеми, та керівника двох юридичних осіб, який сприяв завищенню вартості поставленого на АЕС обладнання.

Читайте також: Єрмак: Не бачу перешкод для запуску конкурсу на посаду директора НАБУ

У відомстві зазначили, що це вже другий виявлений факт корупції на ВП «Південноукраїнська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Перший епізод стосувався завдання службовцями ДП збитків у майже 28 млн грн під час закупівлі електрощитового обладнання, і ця справа за обвинуваченням 17 осіб розглядається у ВАКС.

«Таким чином, загальна сума збитків підприємству за двома епізодами становить понад 40 млн грн», - зазначили в НАБУ.

Як повідомлялося, НАБУ повідомило про підозру голові одного з судів Полтави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-