Антимонопольний комітет перевірить продавця чаю Greenfield і кави Jardin на причетність до росії

Антимонопольний комітет перевірить продавця чаю Greenfield і кави Jardin на причетність до росії

Укрінформ
Антимонопольний комітет відкрив справу за фактом імовірного введення в оману щодо «непричетності до росії».

Про це повідомляє пресслужба АМКУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що комітет розпочав розгляд справи за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю «Орімі Україна» порушення у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Ця компанія реалізує в Україні чай під торговими марками Greenfield, TESS, «Принцеса Гіта», «Принцеса Канді», «Принцеса Нурі» та «Принцеса Ява», а також каву під торговими марками Jardin, Piazza del Caffe та «Жокей».

Як ідеться у повідомленні, справу розпочато за заявою, поданою до АМКУ рітейлером - ТОВ «Восторг». Заявник повідомив, що ТОВ «Орімі Україна» розіслало торгівельним мережам та дистриб’юторам України електронного листа, в якому зазначило, що його кінцеві бенефіціарні власники, зокрема і мажоритарний бенефіціарний власник корпоративних прав в статутному капіталі Вероніка Касьяненко, не пов’язані з російською федерацією.

"У листі наголошувалося, що вона уже 10 років є громадянкою Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та «є міжнародним незалежним приватним інвестором, активно інвестує в акції та облігації публічних компаній у всьому світі … та не інвестує в росію, не є акціонером будь-яких компаній росії, не веде бізнес у росії»", - зазначають в АМКУ.

Однак заявник наголошує, що ТОВ може бути пов’язане з російською компанією «Орими Трэйд», власниками якої є відомі російські підприємці Сергій Касьяненко та Олександр Євневич (з відкритих джерел відомо, що останній отримував медаль від президента рф).

У листі-відповіді, надісланому на вимогу АМКУ, ТОВ «Орімі Україна» повідомило, що не володіє інформацією про зв’язки Вероніки Касьяненко з Сергієм Касьяненком та не має даних про інших суб’єктів господарювання у світі, власником яких є В.Касьяненко.

«Водночас комітету відомо, що російська компанія «Орими Трэйд» здійснює реалізацію такої ж продукції, що і відповідач (чаю та кави під такими ж торгівельними марками), має схожу назву з назвою відповідача та однакове прізвище власників (бенефіціарів), що може свідчити про пов’язаність цих підприємств через родинні відносини їхніх бенефіціарних власників або в інший спосіб», - заявили в АМКУ.

Читайте також: Danone, Nestle, Unilever та P&G залишаються в рф і фінансують війну проти України – Подоляк

Проаналізувавши наявні дані, комітет зробив висновок, що викладена у розісланому торгівельним мережам та дистриб’юторам листі інформація не є підтвердженою, може містити ознаки неправдивої й впливає або може впливати на наміри суб’єктів господарювання чи споживачів співпрацювати з ТОВ «Орімі України» або купувати його товари.

Розпочато розгляд справи за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю «Орімі Україна» порушення, передбаченого статтею 15-1 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» - поширення інформації, що вводить в оману.

Фото: Shutterstock.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-