Уряд виділить ще 45 мільйонів на безповоротні гранти для переробних підприємств

Уряд виділить ще 45 мільйонів на безповоротні гранти для переробних підприємств

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалить рішення про виділення Міністерству економіки чергових 45 млн гривень, які будуть спрямовані на безповоротні гранти для створення нових переробних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Держава зацікавлена, аби бізнес продовжував працювати й розвиватися. Запуск програми єРобота — це один із ключових елементів у цьому напрямку. Сьогодні затвердимо виділення Міністерству економіки чергових 45 млн гривень, які будуть спрямовані на безповоротні гранти для створення нових переробних підприємств», - сказав Шмигаль.

За його даними, всього за цим напрямком подано вже понад 500 заявок. Влада планує поступово нарощувати темпи.

«Також учора стартував прийом заявок за ще одним напрямом єРобота, яка стосується безоплатного навчання на ІТ-спеціальностях. Близько тисячі українців зможуть безкоштовно опанувати нові сучасні та затребувані навички, що допоможуть підтримувати економіку України. На сайті проєкту IT Generation можна подати заявки та обрати курси в рамках визначених шкіл», - сказав глава уряду.

Прем'єр-міністр зазначив, що КМУ має намір погодити ще один документ, який направлений на розвиток української економіки. Його потім внесуть на розгляд парламенту. Йдеться про новий законопроєкт про інноваційні парки.

Читайте також: Уряд дозволив ФОПам отримувати гранти за проєктом «єРобота»

«Таких парків в Україні вже більш ніж пів сотні. Наша мета — збільшити їхню кількість та підвищити ефективність роботи. Тому законопроєкт створює системний підхід для підтримки інновацій у межах цих парків і систематизує державну політику щодо їхньої роботи», - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 серпня вже видано 13 грантів для створення або розвитку садів, ягідників та виноградників за урядовою програмою «єРобота».

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-