В Україні створили методику визначення збитків, які рф завдала підприємствам

В Україні створили методику визначення збитків, які рф завдала підприємствам

Укрінформ
Міністерство економіки України спільно з Фондом державного майна завершили розробку методики визначення збитків, завданих підприємствам внаслідок агресії рф.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що за допомогою підготовленого документа суб’єкти господарювання зможуть розрахувати розмір реальних збитків, завданих власному майну внаслідок бойових дій (нерухомому та рухомому, об’єктам незавершеного будівництва, транспортним засобам, товарно-матеріальним запасам тощо);

Також розроблений механізм дозволяє розрахувати упущену вигоду, яку підприємство втратило через неможливість продовження діяльності, а також розмір витрат, необхідних для відновлення майна та майнових прав, що зазнали руйнівного впливу внаслідок збройної агресії.

В Мінекономіки наголошують, що зазначену оцінку здійснюватимуть незалежні експерти на підставі вихідних даних (документів підприємства, в яких містяться характеристики майна), результатів огляду постраждалого об’єкта (або фото-, відеоматеріалів, супутникових знімків), а також на основі даних про ринкову вартість подібного майна.

Читайте також: Понад 480 релокованих підприємств уже поновили роботу - Мінекономіки

Зазначається, що збитки, визначені за вказаною методикою, можуть бути використані для відкриття кримінальних проваджень проти агресора, подання постраждалими суб’єктами господарювання заяв на компенсацію, а також для позовів до міжнародних судових інстанцій.

Як повідомлялося, станом на 1 серпня обсяг прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури збільшився до 108,3 млрд доларів США. Сфері інфраструктури завдано збитків на суму 31,6 млрд доларів, з яких 8,8 млрд доларів складають збитки підприємств та промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-