Запорізька АЕС продовжує працювати із ризиком для її безпечного функціонування

Запорізька АЕС продовжує працювати із ризиком для її безпечного функціонування

Укрінформ
Запорізька атомна електростанція станом на 08:00 8 серпня 2022 року працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької АЕС в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Періодичний обстріл ЗАЕС російськими військами з РСЗВ упродовж останніх днів спричинив серйозний ризик для безпечного функціонування станції. У результаті атаки на Запорізьку АЕС, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, відключений один із трьох працюючих енергоблоків», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський: Вже зараз потрібна принципова відповідь світу на російські удари по ЗАЕС

Як зазначають в ЗАЕС, внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Також пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика сухого сховища відпрацьованого ядерного палива ЗАЕС.

Читайте також: Естонія закликала росію припинити ядерний тероризм у Запоріжжі

Наголошується, що український персонал станції продовжує працювати та докладати усіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається.

Наразі Запорізька АЕС продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб енергосистеми України.

Читайте також: У Молдові відреагували на обстріли ЗАЕСнаслідки можуть «дістати» кожного в регіоні

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями російські загарбники активно обстрілюють майданчик Запорізької атомної електростанції та місто Енергодар. Ворожі обстріли становлять серйозну загрозу ядерній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-