На Запорізькій АЕС зараз працюють лише два з шести енергоблоків

На Запорізькій АЕС зараз працюють лише два з шести енергоблоків

Укрінформ
На Запорізькій АЕС, яку ще на початку березня захопили російські військові, у роботі перебувають лише два з шести енергоблоків. 

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Третій енергоблок був виведений з роботи після березневих обстрілів, блок №1 знаходився у плановому ремонті, другий та четвертий наразі від’єднані від мережі, а п'ятий та шостий енергоблоки продовжують свою роботу та подають енергію - 1200 мегаватів. Однак через нищення електромереж є небезпека того, що не буде можливості виводити електрику зі станції”, - сказав очільник ЗОВА.

Читайте також: У розвідці підтвердили, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС

Старух запевнив, що наразі радіаційний фон знаходиться у межах норми, а ядерна частина станції наразі неушкоджена. Вимірювання проводяться і на самому майданчику, і в межах міста Енергодар і наразі відповідають нормі.

“Усі фахівці продовжують працювати на своїх місцях: рятувальники відновлюють роботу ліній електропостачання та локалізують низку проблем, а оператори намагаються стабілізувати роботу станції", - зазначив Старух.

Раніше повідомлялось, що на початку березня було вперше обстріляно енергоблок №3, а 6 серпня від мережі було відключено енергоблок №4, адже відбулось часткове руйнування інфраструктури на АЕС.

Читайте також: У Запорізькій ОВА навели докази, що атомну станцію обстрілюють саме росіяни

Також російські військові завдали ракетного удару по ЗАЕС поблизу сухого сховища з ядерними відходами, де зберігається 174 контейнери, в кожному з яких - по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива. Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної ситуації або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-