Нацбанк доповнив підстави для застосування заходів впливу до банків

Нацбанк доповнив підстави для застосування заходів впливу до банків

Укрінформ
Національний банк доповнив підстави, на основі яких матиме право застосовувати до банків заходи впливу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Відтепер заходи впливу – письмове застереження, штраф і віднесення банку до категорії проблемних – Національний банк матиме право застосувати до банків, зокрема за порушення законодавства України з питань захисту критичної інфраструктури, кіберзахисту та інформаційної безпеки", - йдеться в повідомленні.

У разі порушення банком вимог нормативно-правових актів Національного банку з питань захисту критичної інфраструктури, кіберзахисту та інформаційної безпеки, що призведе до масштабного негативного впливу на життєдіяльність банку або банківську систему, реалізації загрози для безпеки інформації банку та його клієнтів, Національний банк матиме право ухвалити рішення про віднесення такого банку до категорії проблемних. Крім того, для цілей застосування заходів впливу за порушення вищезазначених норм законодавства визначено термін «системний кіберризик» – ризик порушення стабільності банківської системи внаслідок реалізації кіберзагроз щодо окремого банку через відповідні недоліки в його кіберстійкості.

Читайте також: Нацбанк встановив додаткові вимоги до колекторів

Зазначені зміни до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 17.08.2012 № 346 (зі змінами), внесені постановою Правління Національного банку України від 4 серпня 2022 № 169, яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Читайте також: НБУ розпочне публікацію похідних показників Українського індексу міжбанківських ставок овернайт

Як повідомляв Укрінформ, депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами, що має надати додатковий ресурс для відбудови економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-