Китай планує посилити обмеження для експорту продукції з Тайваню

Китай планує посилити обмеження для експорту продукції з Тайваню

Укрінформ
Комуністична влада Китайської Народної Республіки обговорює плани щодо посилення обмежень для експорту продукції, виробленої на Тайвані.

Про це повідомляє в п’ятницю агентство Bloomberg із посиланням на офіційні джерела, передає Укрінформ.

«Продукція, позначена як вироблена в Китайській Республіці (Тайвань – ред.), не зможе ввозитися на ринок материкового Китаю»,- зазначається в публікації.

При цьому пояснюється, що в Пекіні не хочуть, аби Тайвань використовував в якості офіційної назви на маркуванні напис «Китайська Республіка» (замість КНР – ред.), оскільки комуністична влада на материковому Китаї вважає самоурядову демократію на острові частиною своєї території.

Читайте також: Китай оголосив про скорочення співпраці зі США через візит Пелосі до Тайваню - Bloomberg

За словами одного з джерел, ця ідея не є новою. Китайські правила маркування для тайванського імпорту вперше були оголошені у 2015 році, але до сьогодні вони суворо не дотримувалися. Ризик полягає в тому, що продукти з Тайваню будуть конфісковані, якщо компанії не змінять своє маркування відповідно до правил комуністичного уряду КНР.

Експорт з Тайваню в Китай значно перевищує імпорт з материка.

Читайте також: Китай запровадив санкції проти Пелосі через її візит на Тайвань

Як повідомляв Укрінформ, раніше китайська влада оголосила про введення економічних обмежень щодо Тайваню та ввела персональні санкції проти Ненсі Пелосі.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-