Уряд до вересня планує низку підзаконних актів для запуску приватизації

Уряд до вересня планує низку підзаконних актів для запуску приватизації

Укрінформ
Уряд до початку вересня має підготувати та ухвалити низку підзаконних актів для повноцінного запуску процесу приватизації.

Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«У нас зараз до 1 вересня такий дуже великий виклик, бо нам треба ухвалити всю необхідну підзаконку. Профільні міністерства зараз над цим працюють. Я переконаний, що ми до 1 вересня виконаємо завдання Президента і розпочнемо перезапуск приватизаційної складової на наповнення державного бюджету та оптимізації структури управління», - сказав Немчінов.

Він зазначив, що глава держави поставив завдання запустити приватизацію з вересня. Для цього Верховна Рада вже ухвалила відповідне законодавство.

«Загалом законопроєкт №7451, який було ухвалено та підписано Президентом, є достатньо знаковим, тому що він робить декілька наголосів. По-перше, це швидкість приватизації, тобто скорочення термінів від моменту оголошення приватизації до підписання договору. І підписання може відбутися взагалі в онлайн-режимі. Другий момент, який раніше був заблокований, це продаж з арештами. У нас зараз, здається, 115 таких підприємств, продаж яких раніше був заблокований, тому що він був обтяжений арештами, і збитки тільки накопичувалися», - сказав Немчінов.

За його словами, ще один важливий момент – впровадження онлайн-механізму для проведення великої приватизації, який уряд передбачав ще на початку 2022 року.

«Звичайно, для інвесторів буде важливо, що в цьому законі передбачено, що одразу зі здобуттям права власності на об'єкт приватизації будуть передані всі наявні раніше ліцензії та дозволи, що дозволить працювати підприємствам одразу», - сказав урядовець.

Водночас він звернув увагу на те, що об'єкти малої приватизації, які десятиліттями знаходилися у якихось населених пунктах і не продавалися, зараз можуть бути викуплені за справедливою ціною на прозорих умовах.

Немчінов нагадав, що восени, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони з приватизації елеваторних потужностей і комбінатів хлібопродуктів, низки інших підприємств.

Читайте також: Приватизаційні процедури тепер триватимуть 25 днів замість 100 – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Верховна Рада України 233 голосами ухвалила у другому читанні та в цілому закон, який пришвидшує приватизацію та сприяє релокації бізнесу і економічному відновленню держави.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-