Області готові до опалювального сезону в середньому на 60% - Шмигаль

Області готові до опалювального сезону в середньому на 60% - Шмигаль

Відео
Укрінформ
На сьогодні усі області готові до опалювального сезону в середньому на 60%.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відвідуючи енергогенеруюче підприємство «Центренерго» під час робочої поїздки до Черкаської області, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Зараз усі області готові в середньому на 60%. Це відповідає плану підготовки, що розробив уряд. Будемо пришвидшуватися в цьому напрямку, аби стабільно пройти опалювальний сезон», — відзначив він.

Шмигаль також заявив, що достатня кількість запасів енергоресурсів в опалювальний сезон є ключовим завданням всіх відповідальних осіб.

«Ми готуємося до одного з найважчих опалювальних сезонів. Держава робить усі необхідні кроки, щоб ми пройшли його надійно та впевнено. Говоримо з обласною, місцевою владою та громадами про необхідність готуватися до всіх можливих сценаріїв», — підкреслив Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що до початку опалювального сезону важливо завершити всі поточні ремонтні роботи на підприємстві.

Шмигаль нагадав, що за планом до 15 жовтня на складах ТЕС і ТЕЦ має бути забезпечено 2,5 млн тонн вугілля.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, на складах ТЕС і ТЕЦ зберігається 1,8 млн тонн вугілля, і процес рухається згідно з графіком. Так само відповідають плану нинішні об’єми газу в сховищах — понад 12 млрд кубічних метрів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ще 1 липня затвердив усі документи, необхідні для підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років.

Читайте також: До початку опалювального сезону кожен регіон та місто мають зробити стрес-тест

Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам'яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-