«Тарифна» комісія позапланово перевірить низку енергопостачальних компаній

«Тарифна» комісія позапланово перевірить низку енергопостачальних компаній

Відео
Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе позапланові невиїзні перевірки окремих енергопостачальних компаній через їхню заборгованість перед НЕК "Укренерго".

Як передає Укрінформ, відповідне рішення НКРЕКП прийняла за результатами засідання 4 серпня.

Так, у регулятора зазначили, що підставою для проведення позапланових перевірок стало звернення НЕК «Укренерго» щодо порушення її прав з боку ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги», ТОВ «Донецькі енергетичні послуги», ТОВ «Київські енергетичні послуги», ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія» та ТОВ «Одеська обласна енергопостачальна компанія» в частині розрахунків за послуги передачі електричної енергії.

За результатами аналізу наданих Нацкомісії документів було встановлено, що енергопостачальні компанії мають значну заборгованість перед оператором системи передачі, яка стрімко зростає протягом чотирьох місяців.

Для швидкого врегулювання цього питання вирішено провести позапланову невиїзну перевірку зазначених компаній.

Читайте також: НКРЕКП затвердила ліцензійні умови діяльності зі зберігання енергії

Як повідомлялося, НКРЕКП 2 серпня цього року ухвалила постанову «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем», якою наданий дозвіл на постачання біометану в мережі. Виробники біометану зможуть звернутися до операторів ГТС/ГРС за технічними умовами щодо постачання біометану в мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-