На Національній платформі продовольчої безпеки зареєструвалися вже майже 5,5 тисячі користувачів

На Національній платформі продовольчої безпеки зареєструвалися вже майже 5,5 тисячі користувачів

Укрінформ
Кількість користувачів Національної платформи продовольчої безпеки зросла до 5,5 тисяч, з яких третина є виробничими компаніями.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Майже до 5,5 тисяч зросла користувачів Національної платформи продовольчої безпеки. Серед них найбільше виробничих компаній (32% від усіх користувачів), торгових компаній (22%) та кінцевих замовників (17%) – магазинів, господарств тощо», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше зареєстрованих потужностей знаходиться в Одеській області (11% від усіх зареєстрованих потужностей). Ще по 8% виробництв зареєстровано в Миколаївській та Дніпропетровській областях.

В Мінагрополітитики повідомляють, що кількість актуальних потреб, опублікованих на платформі, становить 1,7 тисячі. Серед них не лише харчові продукти й товари першої необхідності, а й послуги (зокрема, послуги перевезення).

Актуальних пропозицій наразі менше – 1680.

Читайте також: Мінагрополітики збільшило прогноз цьогорічного врожаю до 65-67 мільйонів тонн

Як повідомлялося, Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента, Міністерства економіки, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства. Платформа створена для об’єднання зусиль виробників харчових продуктів, міжнародних організацій, торговельних мереж для розвитку української економіки в умовах війни. Через неї можна поінформувати учасників ринку про свої потреби, а також сповістити про наявні пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-