До держбюджету у липні надійшло майже ₴170 мільярдів

До держбюджету у липні надійшло майже ₴170 мільярдів

Укрінформ
У липні 2022 року до загального фонду державного бюджету надійшло 169,6 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, передає Укрінформ.

"За оперативними даними Державної казначейської служби України, у липні 2022 року до загального фонду державного бюджету надійшло 169,6 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Серед платежів, справляння яких контролюють податкові та митні органи, основні надходження були отримані за рахунок: податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів – 35,4 мільярда гривень (зібрано 35,4 мільярда, відшкодовано 0,6 мільйона гривень), податку на додану вартість зі ввезених на митну територію України товарів – 20,2 мільярда гривень, податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 13,3 мільярда гривень, акцизного податку – 7,8 мільярда гривень, податку на прибуток підприємств – 4,8 мільярда гривень, рентної плати за користування надрами – 3,6 мільярда гривень і ввізне та вивізне мито – 1,9 мільярда гривень.

Читайте також: За місяць безпільгового розмитнення авто до бюджету надійшло 1,72 мільярда

Також у липні до загального фонду державного бюджету надійшло 80,4 мільярда гривень міжнародної допомоги (грантів).

За січень-липень 2022 року державний бюджет виконано з дефіцитом у сумі 412,0 мільярдів гривень, у тому числі, загальний фонд – у сумі 411,3 мільярда гривень, проти запланованого розписом загального фонду на січень-липень 2022 року дефіциту у сумі 743,4 мільярда гривень. У липні фактичний дефіцит державного бюджету становив 3,7 мільярда гривень, у тому числі, загального фонду – 4,8 мільярда гривень.

Читайте також: Податкові надходження зросли майже на 20% - ДПС

Як повідомлялося, з початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року державний бюджет було переорієнтовано на військові цілі. Відтак першочергове фінансування видатків у поточному році спрямовано на підвищення обороноздатності країни та здійснення найнеобхідніших соціальних видатків, що забезпечують підтримку життєдіяльності населення.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-