Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки на час воєнного стану

Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки на час воєнного стану

Укрінформ
Кабінет Міністрів уніс зміни до Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, було ухвалено на засіданні у п’ятницю, 29 липня.

"Реалізація цього рішення уряду дозволить розширити перелік суб’єктів господарювання, що здійснюють процедуру затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів, що у цілому сприятиме спрощенню та прискоренню процедури введення їх в експлуатацію", - зазначається в повідомленні.

Кабмін цим рішенням надав Міністерству аграрної політики та продовольства можливість уповноважувати органи з оцінки відповідності будь-якої форми власності здійснювати діяльність із затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів та їх компонентів.

Рішенням уряду встановлюється також необхідність дотримання з 1 січня 2024 року (раніше було з 1 січня 2023 року) посилених вимог до сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів щодо обсягів викидів забруднювальних речовин.

Читайте також: Уряд зберіг пільгову ціну на газ для забезпечення населення гарячою водою

Водночас, на час дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення при затвердженні типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів можна не застосовувати вимог щодо обсягу викидів забруднювальних речовин.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив з метою реалізації Закону України від 31 травня 2022 року № 2296-ІХ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-