Не менш як 2,5 мільйона тонн вугілля: у Міненерго обговорили підготовку до зими

Не менш як 2,5 мільйона тонн вугілля: у Міненерго обговорили підготовку до зими

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко і перший заступник міністра Юрій Власенко провели нараду з керівництвом вуглевидобувних підприємств, де обговорили плани накопичення запасів вугілля, необхідних для стабільного проходження осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/2023 років.

Про це повідомила пресслужба Міненерго, передає Укрінформ.

«Накопичення вугілля - це одне з пріоритетних завдань для проходження ОЗП. Є затверджений план, який передбачає не менше як 2,5 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону», - наголосив Галущенко.

Він зауважив, що минулого тижня було ухвалено механізм покладання спецобов’язків, який передбачає залучення коштів НЕК «Укренерго» для постачання вугільної продукції.

«Цього опалювального сезону ми першочергово будемо орієнтуватися на вугілля українського видобутку. Тому зараз від наших гірників потрібна максимальна віддача, адже ми маємо підготувати запаси вугілля, виходячи із найгіршого воєнного сценарію», - підкреслив міністр.

Також під час наради обговорили нагальні питання організації роботи вугільних підприємств в умовах воєнного стану, забезпечення посилених заходів безпеки для гірників, виплат заробітних плат та соціальних гарантій тим із шахтарів, хто зараз захищає державу із зброєю в руках у лавах ЗСУ.

Читайте також: росія втрачає енергетичний вплив на європейський ринок - Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, НЕК «Укренерго» фінансуватиме створення стратегічного запасу вугілля, надавши ДП «Укрвугілля» безвідсоткову позику у 2,5 млрд грн для закупівлі сировини за ринковою ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-