Уряд дозволив банкам збільшувати ставку до 20% для нових кредитів

Уряд дозволив банкам збільшувати ставку до 20% для нових кредитів

Укрінформ
Кабінет Міністрів України сьогодні вніс зміни в положення щодо програм цільового кредитування, згідно з якими банки на період воєнного стану зможуть збільшувати ставку до 20% для нових кредитів.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Серед інших урядових рішень, які сьогодні приймаємо для відновлення економічної активності, — це зміни в положення щодо програм цільового кредитування. Після підвищення облікової ставки з боку НБУ такі програми загальмували. Про це говорить бізнес. Тому уряд сьогодні внесе зміни, які дадуть змогу прибрати ті бар’єри, що з’явилися за програмою «5-7-9», фінансового лізингу і програмою державних портфельних гарантій. На період воєнного стану банки тепер зможуть збільшувати ставку до 20% для нових кредитів», - наголосив він.

Читайте також: Нацбанк спростив анулювання ліцензій для кредитних спілок

За словами Шмигаля, акцент також робиться на інвестиційних кредитах; основна мета змін — активізувати програми пільгового кредитування для бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня Мінфін повідомив, що з моменту старту державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» в Україні видано 45 767 кредитів на загальну суму 131,51 мільярда гривень, з них за минулий тиждень - 122 кредити на 1,07 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-