Нацбанк спростив анулювання ліцензій для кредитних спілок

Нацбанк спростив анулювання ліцензій для кредитних спілок

Укрінформ
Для кредитних спілок запроваджено можливість спрощеного порядку анулювання ліцензій.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку, передає Укрінформ.

В Нацбанку зазначають, що рішення викликане негативним впливом війни на ринок кредитної кооперації та з огляду на пропозиції кредитних спілок та їх асоціацій.

Таким чином, з 29 липня спрощеним порядком анулювання ліцензій зможуть скористатися під час дії воєнного стану кредитні спілки, які не мають зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) своїх членів на депозитні рахунки.

Виключення інформації про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ (далі – Реєстр) також відбуватиметься у спрощеному порядку з поданням відповідного переліку документів.

Читайте також: НБУ забрав ліцензію і ліквідував Мегабанк

"Після ухвалення регулятором рішення про виключення інформації про кредитну спілку з Реєстру за спрощеним порядком кредитна спілка зобов’язана ініціювати процедуру ліквідації відповідно до плану виходу з ринку фінансових установ. Це слід зробити не пізніше ніж через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні", - йдеться у повідомленні регулятора.

Як повідомлялося, в умовах воєнного стану Нацбанк не вдаватиметься до санкцій за незначні порушення в роботі фінансових компаній, ломбардів, лізингодавців, страхувальників і кредитних спілок.

Із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-