Зміна офіційного курсу гривні суттєво збільшила пропозицію валюти на міжбанку - Данилишин

Зміна офіційного курсу гривні суттєво збільшила пропозицію валюти на міжбанку - Данилишин

Укрінформ
Зміна офіційного курсу гривні суттєво збільшила продаж клієнтами банків іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, який під час торговельних сесій 22 та 25 липня суттєво перевищував попит на неї.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

"Це, своєю чергою, суттєво скоротило чистий продаж Національним банком іноземної валюти на ринку минулого тижня та навіть дозволило перейти до чистого викупу надлишку пропозиції іноземної валюти на ринку наприкінці тижня", - зазначив Данилишин.

Купівля безготівкового долара США у банків минулого тижня здійснювалася за офіційним курсом, а його продаж банкам – за офіційним курсом, збільшеним на 1%.

При цьому, за словами Данилишина, обсяг ліквідності банківського сектору (у формі залишків на коррахунках та у депозитних сертифікатах НБУ) за поточний тиждень збільшився до 241 млрд гривень, з яких 4/5 розміщено у депозитних сертифікатах (понад 192 млрд гривень).

Читайте також: Готівковий долар: звикаємо до нової реальності і не панікуємо

"Основними чинниками збільшення банківської ліквідності виступали витрати з Єдиного казначейського рахунку уряду та збільшення купівлі Національним банком іноземної валюти в банках", - зазначив голова Ради НБУ.

Як раніше повідомлялося, за результатами валютних інтервенцій у попередній тиждень із 18 по 24 липня НБУ продав на міжбанківському валютному ринку 309,2 млн дол. США, купив 223,22 млн дол.

Читайте також: Ціни та валютний ринок: у Нацбанку роз’яснили, яким буде вплив від зміни курсу долара

Загалом із початку 2022 року Нацбанк купив 2,09 млрд дол. і 110,97 млн євро та продав 15,008 млрд дол. і 1,789 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-