Парламент адаптував діяльність акціонерних товариств до законодавства ЄС

Парламент адаптував діяльність акціонерних товариств до законодавства ЄС

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про акціонерні товариства, яким національне законодавство в сфері корпоративного управління адаптується до законодавства ЄС.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Парламент схвалив новий закон №2493 про акціонерні товариства. За — 232», — написав депутат.

Як зазначається в пояснювальній записці, законодавчі зміни, передбачені цим документом, спрямовані на підвищення рівня корпоративного управління у господарських товариствах відповідно до європейських практик та стандартів, що сприятиме захисту прав інвесторів та розширенню можливостей для залучення капіталу.

Зокрема, законом передбачається вдосконалити питання проведення загальних зборів акціонерного товариства шляхом запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування, запровадити інститут радника з корпоративних прав, який здійснюватиме діяльність з розповсюдження досліджень, надання консультацій та будь-яких інших рекомендацій щодо корпоративних прав.

Читайте також: З початку року компанії в управлінні ФДМУ сплатили у держбюджет більш як 640 мільйонів

Водночас передбачено встановити вимоги до корпоративного управління професійних учасників фондового ринку; надати можливість обрання акціонерним товариством однорівневої структури управління; запровадити механізм обліку часток товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю в обліковій системі Центрального депозитарію цінних паперів.

Крім того, врегульовуються питання відповідальності посадових осіб акціонерного товариства, зокрема шляхом передбачення механізму відшкодування ними збитків, встановлення обмеження щодо зайняття посад в акціонерному товаристві та можливості дострокового припинення повноважень посадових осіб акціонерного товариства у разі завдання такими особами збитків акціонерному товариству тощо.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що ВР до кінця року ухвалить усі закони, необхідні для старту переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Парламент готує необхідний перелік законопроєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-