Приватизація та ліквідація: уряд затвердив перелік із 420 держпідприємств

Приватизація та ліквідація: уряд затвердив перелік із 420 держпідприємств

Укрінформ
Уряд затвердив перелік 420-ти державних підприємств, які будуть передані до управління Фонду держмайна для подальшої приватизації та для ліквідації.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Таким чином, відбудеться наступний етап тріажу – поділ чергової групи державних активів на життєздатні і такі, що наносять збитки, існують виключно на папері та не можуть зацікавити інвесторів", - йдеться у повідомленні.

За планами Мінекономіки, 66 держпідприємств отримають нових власників в рамках так званої малої приватизації.

У відомстві розраховують, що, залучивши інвестиції, на цих підприємствах буде відновлено або модернізовано виробництво, в тому числі й експортно орієнтоване, створені нові робочі місця, і це стане частиною економічної відбудови країни.

Читайте також: Держава цьогоріч може отримати мільярд гривень від приватизації

Ще 354 держпідприємства будуть ліквідовані або реорганізовані.

"В більшості випадків це юридичні оболонки, за якими немає потужностей для поновлення роботи. Одночасно ми поставимо крапку в історії з радянським спадком тисяч ДП, які через безгосподарність деградували до такого стану, що далі функціонувати вже не здатні", - зазначають в міністерстві.

Там також запевнили, що відомство продовжуватиме аналіз державних активів для наступних етапів тріажу держпідприємств, після чого частина з них також знайде нових ефективних власників.

Читайте також: Понад 250 майнових комплексів під управлінням ФДМУ підлягають приватизації

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (№7451). Очікується, що прийняття законопроєкту створить умови для прискорення приватизаційних процесів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-