Українська газотранспортна система здатна повністю компенсувати потужності Nord Stream - Галущенко

Українська газотранспортна система здатна повністю компенсувати потужності Nord Stream - Галущенко

Укрінформ
Україна навіть в умовах війни, яку неспровоковано розв’язала росія, дотримується власних міжнародних зобов’язань із транспортування російського газу. При цьому українська ГТС здатна забезпечити транзит усього обсягу газу, що росія транспортує через «північний потік – 1»

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками неформальної зустрічі з міністрами енергетики країн ЄС, відповідаючи на запитання Укрінформу, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Українська газотранспортна система може гарантувати транспортування обсягів газу, які повністю покриватимуть обсяги «північного потоку -1». Навіть в умовах війни, ми забезпечуємо безпеку та безпечність для обсягів газу, що надходять до українських трубопроводів. Таким було зобов’язання перед нашими європейськими партнерами та перед європейськими компаніями. Ми їх виконали. Тому що ми знаємо, що таке зобов’язання у міжнародних стосунках та у міжнародному праві», - наголосив Герман Галущенко.

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася надзвичайна Ради міністрів ЄС з питань енергетики. Європейські міністри шукали відповідь на загрозу повного переривання у постачанні російського газу. Вони погодили надзвичайний план Єврокомісії, який передбачає заощадження до 15 відсотків середнього споживання газу, та закачування цього обсягу у підземні сховища для безпечного проходження зимового періоду.

Читайте також: В Євросоюзі домовилися про скорочення споживання газу на 15% на тлі шантажу рф

Під час неформального обіду, що відбувся в рамках зустрічі європейських міністрів, та був присвячений саме питанням безпеки енергопостачання, міністр Герман Галущенко розповів колегам по ЄС про досвід України у протистоянні провокаціям та нападам росії в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-