Відтермінування виплат за боргами: Шмигаль розповів, куди підуть зекономлені 200 мільярдів

Відтермінування виплат за боргами: Шмигаль розповів, куди підуть зекономлені 200 мільярдів

Укрінформ
Україна завдяки відтермінуванню виплат за зовнішніми зобов’язаннями до кінця 2023 року зможе зекономити близько 200 млрд грн, які будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми, підтримку економіки.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм очільника уряду.

«Наш уряд завжди ставив за мету бути відповідальним позичальником. Так само всі у світі розуміють безпрецедентний масштаб викликів, з якими зараз зіштовхнулася Українська держава. Тому ми провели чесну розмову з нашими кредиторами та заручилися їхньою підтримкою в питанні відтермінування виплат по зовнішніх зобов’язаннях України до кінця 2023 року із можливістю продовжити цей термін ще на рік. Як результат — Україна зекономить близько 200 млрд грн, які будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми, підтримку економіки», - сказав Шмигаль.

На переконання прем’єра, це і є та сама пріоритетність, яка нині потрібна для перемоги у війні.

«Водночас ми продовжуємо десятки перемовин щодо розширення програм фінансової та цільової підтримки нашої держави», - запевнив глава уряду.

Він нагадав, що 25 липня Європейський інвестиційний банк погодив виділення Україні 1,6 млрд євро, з яких 1 млрд євро буде виділений уже зараз.

Читайте також: ЄС через Європейський інвестиційний банк виділив €1 мільярд допомоги Україні

«Ці кошти будуть спрямовані на заходи з підготовки до опалювального сезону, відновлення пошкоджених об’єктів електро-, водо- й теплопостачання та іншої житлово-комунальної інфраструктури. Відповідне протокольне доручення затвердимо сьогодні», - пояснив Прем’єр-міністр.

Безперечно, наголосив Шмигаль, підтримка союзників є одним із двох основних стовпів економічної стабільності України. Другий ключовий елемент — це працююча економіка.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України шостий місяць чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-