За пів року на аукціонах УЕБ реалізували енергоресурсів на понад ₴114 мільярдів

За пів року на аукціонах УЕБ реалізували енергоресурсів на понад ₴114 мільярдів

Укрінформ
За січень-червень поточного року на аукціонах Української енергетичної біржи реалізовано енергоресурсів на 114,31 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЕБ.

«За підсумками першого півріччя 2022 року вартість реалізації енергоресурсів на УЕБ склала 114,31 млрд грн з ПДВ (без врахування торгівлі диференціалами). Найбільшу частку у загальній структурі продажів займає електрична енергія, а також нафта та газовий конденсат, необроблена деревина», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом 6 місяців на УЕБ проведено 389 аукціонів з купівлі-продажу електроенергії та реалізовано за двосторонніми договорами 34,37 млн МВт год.

За напрямком «природний газ» протягом аналогічного періоду проведено 171 торгову сесію на середньо- та довгостроковому ринку, а також по чотири торгові сесії щодня – на короткостроковому ринку. За результатами даних торгів реалізовано 145,97 млн кубометрів ресурсу.

Також за підсумками 41 аукціону реалізовано 58,27 тис. т. скрапленого газу, 76,39 т. нафтопродуктів було продано на 38 торгових сесіях. Реалізація обсягів нафти та газового конденсату склала 642,03 тис. т.

Читайте також: УЕБ переходить на торгівлю природним газом без ПДВ

Загалом з купівлі-продажу енергоресурсів (крім електроенергії) в ПП «БЕТС» укладено понад 1760 біржових свідоцтв, а на короткостроковому ринку природного газу – понад 700 угод.

Як повідомлялось, з початку 2022 року на аукціонах Української енергетичної біржі реалізовано 1,74 млн кубометрів необробленої деревини на загальну вартість 5,06 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-