Мінекономіки не очікує стрибка цін на пальне через зміну курсу гривні

Мінекономіки не очікує стрибка цін на пальне через зміну курсу гривні

Укрінформ
У Міністерстві економіки України не прогнозують стрибка цін на пальне у зв'язку зі зміною курсу гривні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін під час телемарафону.

"Ми не очікуємо цінового стрибка на пальне, оскільки в останні тижні намітилась тенденція до зниження ціни. Якби не було зміни курсу гривні, ціна б пішла вниз. Зараз у зв'язку з переглядом курсу Нацбанком очікуємо, що ціна залишиться на тому ж рівні", - заявив Кудін.

Перший заступник міністра також зазначив, що зміна курсу гривні підтримає українських експортерів та дозволить втримати інфляцію.

Читайте також: Ринок насититься і сформує запас бензину за півтора-два місяці - Кубраков

Як повідомлялося, Національний банк 21 липня скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25% - до 36,5686 грн/дол. з огляду на зміну фундаментальних характеристик економіки України під час війни та зміцнення долара до інших валют.

За даними моніторингу консалтингової групи «А-95», в Україні вже декілька тижнів поспіль знижуються оптові ціни на нафтопродукти. Також повідомлялося, що темпи постачання дизелю на початку липня на 40% перевищують динаміку постачання в червні. За першу декаду липня в Україну імпортовано на 50 тис. т. більше дизелю у порівнянні з таким же періодом червня. Це свідчить про те, що ринок дизпального у липні може бути більшим за обсягом, ніж у попередній місяць.

Фото: Santmyer 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-