Вантажообіг через українські порти на Дунаї зріс за п’ять місяців у 2,5-5 разів – Шмигаль

Вантажообіг через українські порти на Дунаї зріс за п’ять місяців у 2,5-5 разів – Шмигаль

Укрінформ
Від початку розв’язаної росією повномасштабної війни вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,5-5 разів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 22 липня.

"Власне, вчора ми побували в портах Ізмаїл та Рені на Одещині, які сьогодні стали для України експортними «воротами» в європейські держави. Після початку війни вантажообіг через наші порти на річці Дунай зріс у 2,5-5 разів", - сказав він.

Шмигаль наголосив, що завдяки українським Збройним силам, які звільнили острів Зміїний, Україна отримала додаткові можливості для експорту й імпорту продукції через порти на Дунаї.

"Перший етап деблокади Чорного моря був виконаний і, як наслідок, об’єми експорту аграрної продукції можуть зрости на 20%, або на 500 тисяч тонн. Звичайно, зараз показники експорту аграрної продукції далекі від нашого довоєнного обсягу, але над вирішенням цього питання зараз активно працює вся вертикаль української державної влади", - зауважив прем'єр.

Читайте також: Шмигаль оглянув потужності портів Ізмаїл та Рені

Як повідомляв Укрінформ, за підрахунками експертів, звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

На початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення Зміїного від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. Після цього гирло Бистре стало відкритим для суден, що перевозять агропродукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-