Нові ліміти на валютні операції за кордоном не загрожують діяльності волонтерів – НБУ

Нові ліміти на валютні операції за кордоном не загрожують діяльності волонтерів – НБУ

Укрінформ
Нові ліміти на валютні операції за кордоном не загрожують діяльності волонтерів.

Про це повідомила пресслужба регулятора у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У Нацбанку наголошують, що встановлення ліміту – це один із дієвих способів зберегти валютні резерви, які є необхідним підґрунтям, щоб вистояти в цій війні, враховуючи значні потреби країни у валюті, та повоєнного відновлення.

Читайте також: Нацбанк підняв офіційний курс долара до 36,56 гривні

"Національний банк, ураховуючи запити волонтерів, ще на початку квітня запровадив послаблення для волонтерів. Так, фізичні особи можуть купувати та перераховувати іноземну валюту для купівлі товарів оборонного призначення за кордоном у межах щомісячного ліміту в розмірі 400 тис. грн в еквіваленті", - йдеться у повідомленні.

До таких товарів належать більшість із тих, що постачаються волонтерами: бронежилети, каски, шоломи, прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги тощо.

Читайте також: Наслідки війни: в Україні інфляція цьогоріч перевищить 30%

Також в НБУ підкреслюють, що регулятор не встановлював жодних обмежень на перерахування валюти з рахунків благодійних фондів або будь-яких інших юридичних осіб з метою закупівлі будь-яких товарів волонтерської допомоги.

Як раніше повідомляв Укрінформ, НБУ вжив додаткових обмежувальних заходів по операціях з платіжними картками за кордоном.

Зокрема, із 21 липня змінено ліміт на зняття за кордоном з гривневих платіжних карток із щомісячного (50 тис. грн в еквіваленті) на щотижневий - до 12,5 тис. гривень в еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-