Нацбанк встановив ліміти на карткові розрахунки за кордоном

Нацбанк встановив ліміти на карткові розрахунки за кордоном

Укрінформ
З метою мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями НБУ вжив додаткових обмежувальних заходів по операціях з платіжними картками за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Національний банк вживає окремих заходів для мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, із 21 липня змінено ліміт на зняття за кордоном з гривневих платіжних карток із щомісячного (50 тис. грн в еквіваленті) на щотижневий — до 12,5 тис. гривень в еквіваленті на сім календарних днів.

Читайте також: Нацбанк підняв офіційний курс долара до 36,56 гривні

Також зменшено щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн (в еквіваленті) до 30 тис. грн (в еквіваленті).

Крім того, Нацбанк встановив щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті.

При цьому зазначається, що правління НБУ може запровадити окремий порядок проведення операцій купівлі валюти банками на власні потреби.

Читайте також: НБУ дозволив банкам продавати українцям безготівкову валюту

Також із 25 липня 2022 року скасовано дозвіл для комерційних банків купувати готівкову гривню в іноземної фінансової установи за безготівкову іноземну валюту.

Як повідомлялося, Національний банк запровадив заходи для запобігання непродуктивному відтоку капіталу з країни в умовах воєнного стану. У межах встановлених лімітів українці сьогодні можуть здійснювати так звані Р2Р-перекази, тобто з картки на картку, та "quasi cash" операції - поповнення електронних гаманців та купівля віртуальних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-