Від початку літа українські аграрії отримали понад ₴9 мільярдів кредитів

Від початку літа українські аграрії отримали понад ₴9 мільярдів кредитів

Укрінформ
Українські банки із 1 червня до 21 липня прокредитували аграріїв та фермерів на 9,187 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Із 1 червня по сьогодні українські банки виділили 8 534 аграріям та фермерам 9,187 млрд гривень, у тому числі за програмою портфельних гарантій 80% — 443 800 гривень», — йдеться в повідомленні.

У Мінагрополітики наголошують, що лідерами за обсягами кредитування за цей період є Київська (1,54 мільярди гривень), Хмельницька (1 мільярд гривень), Кіровоградська (664 тисяч гривень) області.

Читайте також: Найбільшу частку доступних кредитів під час війни отримали аграрії - Мінфін

За інформацією міністерства, малі та середні с/г підприємці отримують кредитування на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності. Програма спрямована на створення робочих місць у підприємствах.

Загалом за період дії програми з пільгового кредитування для забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт у 2022 році агропідприємці отримали 38,5 мільярдів гривень кредитів. Програма діяла до 31 травня. У межах неї аграрії могли залучити до 60 мільярдів гривень під 0% річних, 80% гарантувала держава. Із 1 червня прийом заявок на кредитування в рамках програми доступних кредитів відбувається за звичною формулою «5-7-9%».

У цілому за 2022-й рік 26 616 сільгосптоваровиробників залучили кредитів на суму 47,7 мільярдів гривень.

Читайте також: Українські аграрії додатково потребують $9 мільярдів - УКАБ

Як повідомлялося, відповідно до урядового рішення від 18 березня, програму «Доступні кредити 5-7-9%» було розширено. Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%.

За інформацією першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, у липні планується продовжити термін залучення пільгових кредитів для аграріїв з 6 до 12 місяців.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-