Найбільшу частку доступних кредитів під час війни отримали аграрії - Мінфін

Найбільшу частку доступних кредитів під час війни отримали аграрії - Мінфін

Укрінформ
За період дії воєнного стану в Україні в межах державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено 10 823 кредитні договори на загальну суму 40,82 млрд грн. Найбільша частка кредитів припадає на сільгоспвиробників - 47,5% із загальної суми кредитів.

Це випливає із даних пресслужби Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

Зокрема, 0,65 млрд грн кредитів було направлено на інвестиційні цілі; 3,88 млрд грн видано як антикризові кредити; 3,18 млрд грн – як рефінансування попередньо отриманих кредитів; 19,41 млрд грн – кредити для сільськогосподарських товаровиробників; 13,68 млрд грн – на антивоєнні цілі.

Усього з моменту старту Програми суб’єкти підприємництва станом на 18 липня 2022 р. отримали від уповноважених банків 45 645 кредитів на загальну суму 130,45 млрд грн.

Читайте також: Списання кредитів на знищене майно: Шуляк сказала, коли ВР може ухвалити закон

Як повідомлялось, програму «Доступні кредити 5-7-9%» реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є уряд України в особі Міністерства фінансів, що координує усі аспекти діяльності Фонду. ФРП уклав угоди про співробітництво з 42 банками. Програма стартувала 1 лютого 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-