Правила обліку води й тепла можуть змінити - уряд направляє законопроєкт до ВР

Правила обліку води й тепла можуть змінити - уряд направляє законопроєкт до ВР

Укрінформ
Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради законопроєкт, який визначає особливості комерційного обліку тепла та водопостачання на період воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

"Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт, який визначає особливості комерційного обліку теплової енергії та водопостачання на час воєнного стану. Відповідний законопроєкт, розроблений Мінрегіоном, уряд схвалив на засіданні 19 липня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документ пропонує визначити особливості зняття показань вузлів комерційного обліку, здійснення повірки вузлів комерційного обліку, нарахування плати споживачам за комунальні послуги на час воєнного стану. Крім того, передбачається перенесення терміну застосування штрафів до підприємств тепло-, водопостачання за не встановлення вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, а граничний термін встановлення лічильників пропонується продовжити до 1 серпня 2024 року.

Читайте також: Рада планує заборонити примусове стягнення боргів за «комуналку» на час війни

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів продовжив дію фіксованої ціни на природний газ для виробників теплової енергії до 31 травня 2023 року.

Фото з сайту brd24.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-