Розпочалася друга хвиля подачі заяв на гранти для створення власного бізнесу - Мінекономіки

Розпочалася друга хвиля подачі заяв на гранти для створення власного бізнесу - Мінекономіки

Інфографіка
Укрінформ
Розпочалася друга хвиля подачі заяв для участі в програмі отримання грантів для громадян, які хочуть започаткувати свій бізнес.

Про це повідомляє Міністерство економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Українці мають шанс отримати 50-250 тис. гривень від держави для започаткування власної справи», — йдеться в повідомленні.

У Мінекономіки зазначають, що отримати фінансування можуть суб’єкти мікропідприємництва чи малого бізнесу, фізичні особи, які: не провадять свою господарську діяльність на тимчасово захопленій території, на території рф чи білорусі; не перебувають під санкціями; не є банкрутами; не мають заборгованості перед бюджетом; не були притягнуті до кримінальної відповідальності за корупційне правопорушення.

Наголошується, що мінімальна сума, яку можуть залучити діючі та нові підприємці, становить 50 тис. гривень. У разі створення одного робочого місця учасник може отримати до 150 тис. гривень, двох – до 250 тис. гривень.

Найвищий пріоритет матимуть бізнес-проєкти, які наберуть найвищий бал за результатами оцінки Державної служби зайнятості.

Читайте також: УКФ анонсував грант для відновлення культурно-мистецької діяльності

Як повідомлялося, наприкінці червня 2022 року Кабінет Міністрів почав впроваджувати великий проєкт грантової безповоротної підтримки нових бізнесів. За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд планує видати 20 тис. таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік становитиме 5 млрд грн. Ідеться про можливість запустити будь-який мікробізнес, як-от: пошиття одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо.

За цією програмою станом на 14 липня вже подано 3 603 заявки на майже 822 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-