З початку війни ліцензії на перевезення пального отримали майже 650 нових перевізників

З початку війни ліцензії на перевезення пального отримали майже 650 нових перевізників

Укрінформ
З початку широкомасштабної війни видано 649 ліцензій на міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями, а загальний парк бензовозів нових перевізників складає 4300 одиниць.

Про це повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З початку широкомасштабної війни, департаментом надання адміністративних послуг на наземному транспорті Укртрансбезпеки видано 649 ліцензій на міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями. Автопарк 649 нових ліцензійних перевізників наразі складає 4300 транспортних засобів для перевезення пального», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ринок насититься і сформує запас бензину за півтора-два місяці - Кубраков

Як зазначили в Укртрансбезпеці, минулого року перевізникам пального було видано лише 62 відповідних ліцензій.

В установі наголошують, що українським перевізникам пального створено максимально комфортні умови: спрощено процедуру отримання ліцензії на перевезення небезпечних вантажів та цифровізовано весь процес надання послуг. Дерегуляція постачання пального автотранспортом з країн Європейського Союзу допомогла розв'язувати гостру проблему нестачі нафтопродуктів на внутрішньому ринку.

Читайте також: Чому дефіцит пального закінчиться ще не скоро

Як повідомлялося, Україна у червні імпортувала майже 600 тисяч тонн нафтопродуктів, що на 50% більше у порівнянні з травнем. За інформацією голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрія Геруа, у червні на український ринок зайшло близько 600 тис. тонн нафтопродуктів: 400 тис. тонн - це дизель, 200 тис. тонн - це бензин і скраплений газ. Всі ці надходження - з європейського напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-