путін використовує голод як інструмент ведення війни – глава МЗС Австрії

путін використовує голод як інструмент ведення війни – глава МЗС Австрії

Укрінформ
Президент рф володимир путін цинічно використовує голод як інструмент ведення війни, блокуючи вивезення зерна з України.

Про це заявив федеральний міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг після зустрічі глав МЗС п’яти центральноєвропейських країн (C5) у середу у Будапешті, передає Укрінформ із посиланням на АРА.

"Міністр (Шалленберг – ред.) розкритикував те, що путін з неймовірним цинізмом веде війну, використовуючи голод як зброю. Потрібно зосередитися на тому, щоб вивезти зерно з України, з огляду на наближення голоду", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія вдерлася у світову житницю і шантажує світ голодом

Глава МЗС Австрії наголосив на важливості збереження єдності ЄС, зокрема у питанні реагування на загарбницьку війну росії проти України.

На запитання угорського журналіста, чи не сприяють санкції проти рф продовженню війни в Україні, австрійський міністр відповів: "Ні". За його словами, альтернативи немає, а порушення міжнародного права є неприпустимим. Водночас Шалленберг заявив, що санкції мають бути такими, щоб послаблювати росію, а не європейську економіку.

Читайте також: Війна росії проти України поставила під загрозу голоду 323 мільйони людей - Боррель

Зазначається, що центральними темами зустрічі міністрів закордонних справ країн так званої Центральної п'ятірки (C5), яка складається з Австрії, Угорщини, Словенії, Чехії та Словаччини, були війна в Україні, санкції проти росії, міграція та єдність ЄС.

Читайте також: У Стамбулі завершилася чотиристороння зустріч щодо «зернових коридорів» з України

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. Унаслідок агресії в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрозу глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-