Україна отримає від Італії €200 мільйонів безвідсоткового кредиту

Україна отримає від Італії €200 мільйонів безвідсоткового кредиту

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про залучення безвідсоткового кредиту від Італії на суму до 200 мільйонів євро.

Про це повідомило Міністерство фінансів України, передає Укрінформ.

Як зазначається, уряд 12 липня прийняв постанову «Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від уряду Італійської Республіки в особі міністра економіки та фінансів Італійської Республіки» про залучення безвідсоткового кредиту від Італії на суму до 200 мільйонів євро через адміністративний рахунок МВФ.

Зауважується, що кошти будуть направлені до держбюджету України на фінансування заробітних плат педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Читайте також: Італія розглядає можливість надання Україні гаубиць – Рютте

Також наголошується, що кредит надається на 15 років (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 7,5 років). Відсотки за користування кредитом не нараховуються.

Як повідомлялося, фактичні державні запозичення до загального фонду державного бюджету за січень – червень 2022 року становили 561,3 млрд грн, або 133,5 % від запланованих на цей період. Зокрема, із зовнішніх джерел залучено 211,6 млрд грн.

Фото: shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-