Виробник побутової техніки Electrolux йде з росії

Виробник побутової техніки Electrolux йде з росії

Укрінформ
Шведська компанія з виробництва побутової техніки Electrolux Professional припинить свою діяльність на російському ринку через санкції, які були введені проти рф за її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Cision.

«Electrolux Professional дотримується всіх санкцій та експортного контролю по відношенню проти росії. Через триваючу війну та санкції ми передбачаємо, що ми не зможемо продавати та обслуговувати продукцію в росії в середньостроковій та довгостроковій перспективі», – заявив президент і генеральний директор компанії Альберто Заната.

Він додав, що Electrolux Professional передасть свій бізнес у росії місцевому менеджменту.

Зазначається, що попри те, що вихід із рф коштуватиме компанії 35 млн шведських крон, це рішення не матиме істотного впливу на прибутковість Групи.

Electrolux Professional має 25 співробітників у росії, і в 2021 році її продажі в країні становили приблизно 1% від продажів всієї Групи.

Читайте також: Французька TotalEnergies вийшла з російського нафтового проєкту

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав іноземний бізнес остаточно припинити роботу в російській федерації і не фінансувати своїми податками війну проти України.

росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-